"Укравтодор" знову збирається залучити кредити ЄБРР

Вівторок, 19 травня 2009, 12:51

Державна служба автомобільних доріг ("Укравтодор") розраховує залучити кошти Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на реконструкцію під'їних доріг до Києва.

Про це заявив голова "Укравтодору" Вадим Гуржос на прес-конференції у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми ініціюємо новий проект, який називається "Під'їзні дороги до Києва". Це - автомобільна дорога Київ - Житомир від 14 км до 128 км. Ми підходимо до цієї ділянки з боку Чопа. Там будуватиметься велика розв'язка. Цей проект вже фінансується, проведені тендери. До 2010-2011 років роботи будуть завершені, однак нам важливо продовжити цю ділянку до Києва і всі міжнародні дороги в радіусі 50 км. Тому ми ініціюємо цей проект ЄБРР і ЄІБ", - сказав він.

Глава відомства уточнив, що проект охоплює ділянки доріг Київ - Ковель, Київ - Житомир, Київ - Одеса, Київ - Знам'янка, Київ - Луганськ і Київ - Чернігів.

За словами Гуржоса, "Укравтодор" має намір завершити розробку проектно-кошторисної документації до кінця року, а потім приступити до підготовки проекту договору.

Він не уточнив загальну суму проекту, відзначивши лише, що "мова йде про сотні мільйонів доларів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: