Світові індекси падають на тлі скорочення роздрібних продажів у США

Четвер, 14 травня 2009, 09:41

Американські фондові індекси знизилися у середу на несприятливих даних про роздрібні продажі у США.

Негативно на ринок вплинула також слабка корпоративна звітність і прогнози Банку Англії, згідно з якими відновлення економіки Великобританії буде повільним, повідомляє агентство Bloomberg.

Роздрібні продажі в США несподівано знизилися в квітні другий місяць підряд - на 0,4% порівняно з березнем, тоді як аналітики не очікували зміни цього показника.

Продажі без урахування автомобілів скоротилися на 0,5%, експерти прогнозували збільшення на 0,2%.

Реклама:

Згідно з прогнозом Банку Англії, ВВП Великобританії буде знижуватися протягом 2009 року, перш ніж зростання відновиться в 2010 році.

"Ринок зайшов надто далеко в думках про можливість швидкого завершення рецесії. Звичайно, фондові індекси не впадуть до рівнів березня, проте деяка корекція станеться", - відзначає керуючий OakBrook Investments Пітер Янковскіс.

Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в середу на 184 пункту (2,18%) - до 8284,89.

Standard&Poor's 500 опустився на 24,43 пункту (2,69%), склавши 883,92.

Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 51,73 пункту (3,01%) - до 1664,19.

Європейські фондові індекси впали у середу на заявах глави Банку Англії Мервіна Кінга, даних про падіння роздрібних продажів у США, а також слабкій звітності ING Groep і Bulgari.

"Несприятливий економічний фон зберігається. Фондові індекси продемонстрували виняткове зростання після досягнення мінімальних рівнів. Підйом був дуже значним і дуже швидким, - відзначає головний інвестиційний директор Rathborne Unit Trust Management у Лондоні Джуліан Чіллінгворт.

Всі 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися в середу.

Фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону йдуть на зниження в четвер після несподіваного скорочення обсягів роздрібних продажів у США і падіння цін на сировину. Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific знизився на 1,4% - до 96,77 пункту.

Японський Nikkei 225 втратив 2,2%, австралійський S&P/ASX 200 - 2,4%.

Падіння зазнали всі відкриті для торгів ринки регіону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: