У Росії ображені, що Тимошенко не дотримала слова

Понеділок, 6 квітня 2009, 13:11

У Росії наполягають, що декларація про модернізацію української ГТС суперечить домовленостям з Україною, досягнутим на початку року.

Про це в інтерв'ю "Российской газете" розповів міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Зовсім свіжий приклад - січень цього року. Після довгих переговорів, зиґзаґів, приїздів-від'їздів підписані довгострокові домовленості про поставки російського газу в Україну і транзит російського газу через Україну. Звичайно, з цими домовленостями ніяк не стикується та декларація, що була підписана між Євросоюзом і Україною в Брюсселі 23 березня", - заявив він.

"Ця декларація готувалася без нашої участі. Про її підготовку ми довідалися в останній момент, і те випадково. Нас ніхто не збирався інформувати. На питання, які ми стали задавати ще до підписання декларації, відповідей не пішло", - обурився він.

Реклама:

Лавров також розповів, що, за його інформацією, "більшість країн - членів Євросоюзу довідалися про цю декларацію вже по факту її підписання й оголошення".

"Я вже не кажу про енергетичні компанії Західної Європи, які є основними партнерами "Газпрому", - сказав він.

"Не хочемо, щоб домовленості, які полягають з українськими колегами, потім заднім числом переглядалися", - підкреслив Лавров.

Він зазначив, що "у таких умовах важко вести розмови і всерйоз про щось домовлятися".

"Сподіваємося, що на українській стороні розуміють необхідність уникати подібних ситуацій і все-таки керуватися тим, про що ми домовляємося. Інакше дуже важко планувати спільну роботу в рамках відносин двох таких найбільших один для одного партнерів, якими є Росія й Україна", - сказав він.

Як відомо, у підготовці газових контрактів у січні брали участь прем'єри України і Росії Юлія Тимошенко і Володимир Путін.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: