"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко вважає, що в Москві не діяла всупереч Брюсселю

Четвер, 30 квітня 2009, 16:12

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запевняє, що домовленості, досягнуті в Москві, не суперечать брюссельській угоді про модернізацію української ГТС.

Про це вона заявила на прес-конференції в четвер.

"Я хочу ще раз підкреслити, що брюссельська декларація і московські домовленості знаходяться в повній гармонії і вони є такими, що можуть суміститися, щоб забезпечити Україну природним газом і модернізацію і реконструкцію ГТС", - запевнила Тимошенко.

На запитання, за рахунок чого отримуватиме прибуток "Укртрансгаз" (який займається транзитом газу в Європу), щоб потім розраховуватися з європейськими кредиторами, якщо Росія авансом сплатить за транзит в натуральному вигляді, Тимошенко сказала: "Газ, який закачується в підземні сховища навесні, влітку і восени, використовується в наступний опалювальний сезон. І тому гроші, які виручаються за цей газ, будуть спрямовуватися "Укртрансгазу" для покриття вартості транзиту".

Реклама:

"Це достатньо збалансована фінансова модель. Вона дасть успішно працювати і "Укртрансгазу" на виконання функцій по транзиту, і успішно країна буде забезпечуватися газом", - запевнила прем'єр.

Вона наголосила, що "розрахунки з Росією до сьогодення здійснюються вчасно і будуть здійснюватися вчасно".

Тимошенко також зауважила, що багатьом не подобається нова система в газових розрахунках, бо хочуть повернути тіньових посередників, корупцію і відкати.

"Я хочу сказати, що повернення до старих речей не буде", - наголосила вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!