Путін побачив небезпеку у розриві російсько-української кооперації

Середа, 29 квітня 2009, 13:18

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін вважає небезпечним переривати глибоку кооперацію між Росією та Україною.

Про це він заявив відкриваючи в середу зустріч з прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, пише видання "Дело".

"Якщо ми зусилля не будемо об'єднувати, нам дуже важко доведеться на зовнішньому ринку", - сказав Путін.

"У нас глибока кооперація, і якщо ми її не збережемо, то у нас ситуація для наших учасників економічної діяльності в умовах загострюючої конкуренції буде тільки ускладнюватися", - сказав прем'єр РФ.

У середу в московському "Президент-готелі" проходить четверте засідання комітету з економіки російсько-української коміссіі.

"При цьому, що мене дуже тішить, це те, що не руйнується, а в деякій мірі навіть зміцнюється кооперація між окремими, дуже чутливими та важливими галузями, - зауважив прем'єр Росії. - Це все наші позитивні напрацювання, і наше завдання полягає в тому , щоб усі ці позитивні тенденції підтримати".

Із свого боку, Тимошенко звернула увагу на регулярність засідань комітету.

"Головне, що це робота дуже системна. Ми в квітні минулого року проводили наш економічний комітет, і зараз минув рік і ми можемо підвести підсумки", - сказала вона.

"11 пунктів пріоритетів, які ми з вами закріпили в наших домовленостях, сьогодні моніторити і крок за кроком втілюються в життя", - зазначила Тимошенко.

За її словами, сьогодні за підсумками зустрічі буде підписано низку документів, які також впливають на підвищення товарообігу і зміцнення кооперації.

"Один з таких пунктів - наші домовленості про спеціальний режим коопераційних поставок, що посилить наше взаєморозуміння в машинобудуванні, авіації, космічній галузі", - сказала вона.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!