У Ющенка впевнені, що Тимошенко не знає економічних законів

П'ятниця, 10 квітня 2009, 14:38 -

Заступник голови секретаріату президента Андрій Кислинський висловив здивування заявами Тимошенко про можливість виплат компенсацій вкладів "Ощадбанку" після президентських виборів.

Про це повідомляє прес-служба президента.

За словами Кислинського, прем'єр і далі намагається гіпнотизувати громадян яскравими картинками про пожвавлення економіки, змусивши Держкомстат приховувати реальні статистичні показники.

Представник секретаріату наголосив, що усі антикризові заходи Тимошенко обмежуються переліком вимог МВФ, однак цей кредит призначений лише для гасіння пожежі економічної кризи. Тоді як відбудовувати поруйновану недолугими діями будівлю вітчизняної економіки повинен саме уряд.

Реклама:

"З одного боку, прем'єр-міністр навмисно створює завищені очікування стосовно кредиту МВФ. З іншого, свідомо "спускає на гальмах" виконання зобов'язань по кредитній угоді, бо практично кожен пункт, під яким поставила свій підпис прем‘єр, вимагає ухвалення урядом чи коаліцією непопулярних рішень", - зазначив він.

"Експерти запитують: як може МВФ виділити гроші, якщо очільник уряду неприкрито планує використати цей ресурс на оплату популістичних передвиборчих обіцянок", - зауважив Кислинський.

Заступник голови секретаріату президента нагадав, що Тимошенко очолює уряд вже майже 500 днів, але її антикризові виступи, зокрема вчорашній на аграрну тему, свідчать, що вона не розуміє або не хоче розуміти елементарних економічних законів.

"Кожна українська сім‘я відчула економічну кризу уже півроку тому. А що ж зробив уряд? За останніх 5 місяців Кабмін вніс до Верховної Ради лише 10 законопроектів щодо подолання економічних проблем, із них ВРУ, в якій нібито є урядова коаліція з 226 голосами, ухвалила лише два!", - підкреслив він.

На переконання Кислинського, співпраця і єдність усіх гілок влади полягає у щоденній кропіткій роботі з подолання кризи, а не вимірюється кількістю піар-повідомлень, поданих на десерт іноземним експертам, чи пилом, пущеним в очі, нашим партнерам з МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: