"Укрспирт" і "Олімп" з'ясовують, хто з них більший "тіньовик"

П'ятниця, 10 квітня 2009, 10:51
У концерні "Укрспирт" готують позов до народного депутата Павла Климця про захист ділової репутації і спростування недостовірної інформації.

Про це заявляє прес-служба держ концерну.

"Ми сприймаємо виступи окремих учасників комітетських слухань "Про законодавче забезпечення розвитку спиртової галузі і шляхах її реформування" від 26.03.2009 у комітеті з питань аграрної політики і земельних відносин не інакше, як провокацію проти державної політики в сфері виробництва й обороту спирту і його похідних", говориться у повідомленні.

"Організацією і проведенням даних слухань народний депутат від Партії Регіонів Павло Климець вже вдруге намагається домогтися заміни діючого керівництва концерну "Укрспирт", заявляє прес-служба.

Нагадаємо, що під час парламентських слухань деякі члени комітету з питань аграрної політики і земельних відносин звинуватили керівництво "Укрспирту" у катострофічному падінні 2008-го року обсягів виробництва спирту. На слуханнях заявлялося про збільшення вдвічі збитків та експорту та у 16 разів - із зарплатні у галузі.

Реклама:

Члена комітету Павло Климець звинуватив "Укрспирт" у тому, що він є головним постачальником тіньового спирту.

Концерн "Укрспирт" заявляє, що він "не менш стурбовані фактом присутності на українському ринку нелегальної горілки й іншої алкогольної продукції".

"З погляду держави, кожна "сіра" пляшка горілки, - це контрафактный "спирт" і несплачений акцизний збір. Ми вважаємо неприпустимим виробництво і продаж подібної продукції, тим більше під відомими марками: у т.ч. "Олімп", "Прайм", "Біленька", говориться у повідомленні прес-служби "Укрспирту".

"Для виробництва нелегальної продукції у великих масштабах, швидше за все, необхідні серйозні виробничі потужності, частково незавантажених легальних підприємств. Можливо, навіть точнісінько таких ліній, які встановлені на заводах "Прайм" і "Лік". Ми упевнені, що промислове виробництво нелегальної продукції ставить інших, чесних операторів ринку в нерівні конкурентні умови", заявляє концерн.

Згідно з повідомленням, зазначені вище заводи більшою мірою розірвали договори на постачання спирту. А за існуючими договорами спирт не вибирається більш ніж на 2/3.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!