"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Спиртзаводи почали реалізацію спирту на розлив для населення

Середа, 1 квітня 2009, 11:22

Спиртові заводи України почали реалізацію питного спирту на розлив населенню на період фінансової кризи.

Про це заявив директор Сивуського спиртзаводу (Сивуші, Донецька область) Василь Коритько, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми були ініціатором такої ідеї - продажу спирту на розлив населенню, і вона вже реалізується в нашому Сивуському районі. А до кінця місяця планується охопити більшість районів області", - сказав він.

У Державному концерні спиртової й лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" підтвердили той факт, що кілька спиртзаводів зверталися до концерну з проханням дозволити їм продавати спирт на розлив.

Реклама:

"Концерн вивчив доцільність продажу спирту безпосередньо населенню й вирішив дозволити. Наскільки нам відомо, деякі підприємства вже почали відвантаження продукції", - додав представник держструктури.

Він пояснив, що рішення почати такий продаж спирту ґрунтувалось на тому, що фінансова криза значно знизила реальні доходи населення, особливо в маленьких містах, селах і селищах, тоді як законодавчо встановлена мінімальна вартість пляшки горілки зараз становить 14 гривень.

"Пити українці однаково будуть, то краще нехай купують високоякісний спирт наших заводів", - підкреслив представник "Укрспирту".

Спирт буде продаватися населенню прямо, без посередників, тому його вартість буде доступна практично всім верствам населення.

Так, заводи мають намір реалізовувати безпосередньо населенню тільки спирт "Люкс" за ціною не більше ніж 5-6 гривень за літр.

Як повідомлялося, 31 березня Верховна рада ухвалила зміни до законодавства, що підвищують ставки акцизного збору на горілку, спирт та окремі вина.

З першим квітня, шановні читачі!

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: