Тимошенко просила газ у Баррозу, бо наш зник?

П'ятниця, 6 березня 2009, 12:18

Уряд України в листі до голови Єврокомісії Емануеля Баррозу підтвердив зникнення технічного газу.

Про це заявив міністр палива та енергетики опозиційного уряду Януковича Юрій Бойко.

"У Європі не розуміють, що в Україні діється. Тимошенко звернулась до голови Єврокомісії з проханням виділити Україні 4,5 млрд.куб. газу", - заявив народний депутат, відповідаючи на питання журналістів про причини ескалації газового конфлікту.

"Насправді, те, що ми почули в парламенті від заступника голови служби безпеки України пана Хорошковського по справі, це те, що вони шукають зниклий транзитний газ, те, що газу немає в сховищах і його не вистачає", - зазначив Бойко.

Реклама:

За його словами, зникнення газу підтверджує лист прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко до голови Єврокомісії Емануеля Баррозу з проханням виділити 4,5 млрд.кубів для транспортування газу нашою територією "і це не зважаючи на те, що нещодавно уряд запевнював всіх і громадян України, і Європи, що газу вистачає".

Бойко уточнив, що лист йому було передано в Брюсселі під час його нещодавнього візиту, що представники Єврокомісії звертались з проханням надати роз'яснення ситуації що склалась в Україні.

"В Європі не розуміють, що в Україні діється, що це означає, де газ, що з ним сталося і що сталося взагалі, тому що від уряду лунали запевнення, що газовий конфлікт вичерпано і газ є, а виходить, що його немає, а СБУ шукає газ, якій десь подівся" - пояснив депутат.

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!