"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ вважає незаконним розмитнення газу

Четвер, 5 березня 2009, 16:50
Служба безпеки України вважає незаконним розмитнення Державною митною службою спірних 6,3 млрд. куб. м газу на Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України".

Про це в інтерв'ю "Українській Правді" повідомив перший заступник голови СБУ Валерій Хорошковський.

"Виписавши митну декларацію, вони фактично легалізували крадене. Це відбулося в ніч із п'ятниці на суботу (з 27 на 28 лютого), у неробочий час, із приводу газу, який Кабінет Міністрів вважає своєю власністю, а компанія "РосУкрЕнерго" - своєю", - сказав він.

Хорошковський додав, що при проведенні розмитнення базу митної служби відключили від електрики, тому що СБУ спостерігає цю базу в онлайні.

Крім того, з його слів, співробітники Митниці, які проводили ці операції, зробили величезну кількість помилок у заповненні митної декларації, яка може кваліфікуватися як або службове порушення, або службовий злочин.

Реклама:

"Тобто митниками минулого вчинені дії, які призвели до того, що зник транзитний газ "РосУкрЕнерго", а замість нього з'явився взагалі незрозуміло який газ", - сказав Хорошковський.

Він назвав дії з розмитнення газу злочином.

"Це не порушення, а злочин, і полягає воно в тому, що в газу безпідставно змінився власник. І якщо хтось намагається мені розповісти, що викуп боргу рівнозначний захопленню майна, я б порадив цим людям для початку почитати теорію держави й права", - сказав заступник голови СБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: