Страхові історії залишились без Бюро

Понеділок, 30 березня 2009, 16:33

Бюро страхових історій припинило свою діяльність.

Про це повідомляє газета "Дело" з посиланням на колишнього керівника Бюро в Україні Костянтина Кошелєва.

"Ми закрили Бюро, тому що у страховиків не було ні бажання надавати гроші, ні повноцінно обмінюватися інформацією з іншими компаніями", - сказав Кошелєв.

За його словами, на початку 2008 року учасниками Бюро було 40 страхових компаній, потім - 10, а до осені 2008 року залишилося 4.

Реклама:

Відмову від послуг бюро експерти пояснюють тим, що страховики не бажали витрачати зайві гроші на рідкісні випадки затримання шахраїв в умовах великого зростання премій та ефективної роботи власних служб безпеки.

"Ідеться навіть не про щомісячну вартість оплати послуг Бюро в розмірі 1090 гривень, а про те, що в кожній страховій компанії повинна була працювати окрема людина, яка б робила запити в Бюро за своїми "сумнівними" страховими випадками і відповідала на запити по іншим страховикам. Компанії не захотіли з цим возитися", - говорить гендиректор Ліги страхових організацій України Наталя Гудима.

Ще одним "каменем на шиї" Бюро стало те, що багато страховиків доручили роботу з Бюро своїм службам безпеки, для яких воно свого роду "конкуруюча організація".

Тому служби безпеки всіляко перешкоджали підписання договорів СК з Бюро. У підсумку його не стало.

Однак страховикам все-таки доведеться повернутися до ідеї спільної боротьби з обманами.

Адже в період, коли більшість клієнтів не можуть виплачувати кредити, їм вигідніше буде обдурити страховика.

"Зараз потрібно економити кожну копійку, тому страхові компанії повернуться до питання створення Бюро історій коли почнуть жорстко економити", - вважає Кошелєв.

"Думаю, це відбудеться не раніше, ніж через рік", - уточнює він.

Бюро страхових історій було створене 1 грудня 2007 року.

Страховики заявляли тоді, що від 10 до 15% виплат з автострахування нібито отримують аферисти, які імітують викрадення або купують поліси у кількох компаніях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!