Долар встояв

Понеділок, 30 березня 2009, 13:28

Долар повертає втрачені позиції.

Національна валюта США зміцнилася після падіння, викликаного заявою казначейства про намір влити у фінансову систему країни 1 трлн. дол. шляхом списання "токсичних" активів з балансу банків, що знаходяться в критичному стані, пише видання "Дело" з посиланням на The Financial Times.

Долару також вдалося вистояти після заяви Тіма Гейтнера, секретаря казначейства США, про те, що він готовий обговорювати пропозиції Китаю про заміну долара в якості основної світової резервної валюти синтетичною альтернативою від МВФ.

Гейтнер пізніше сказав, що за його очікуванням долар залишиться глобальною резервною валютою ще досить довго, але американська грошова одиниця все одно впала в ціні.

Дехто з учасників зустрічі представників "Великої двадцятки", що відбулася минулого тижня, підтвердили статус долара як валюти резервів.

Це допомогло долару зрости по відношенню до інших валют. За підсумками тижня найсильніше американська валюта виросла по відношенню до євро - на 2,5 цента до 1,3299 дол.

Цьому допомогло попередження німецького міністра фінансів про те, що фіскальна безвідповідальність членів ЄС ставить під загрозу європейську валюту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: