"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Соколовський визнав, що в Україні "зникає" мільярд кубів транзитного газу

Середа, 25 березня 2009, 16:51

Представник Секретаріату президента, уповноважений з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський фактично визнав справедливість претензій Москви щодо того, що на території України щороку "зникає" близько мільярда кубометрів транзитного газу.

Про це він сказав в ефірі програми "Шустер live" у вівторок, повідомляє агентство "УНІАН".

Соколовський сказав, що модернізація української газотранспортної системи за рахунок європейських кредитів є дуже вигідним проектом, у тому числі й для Росії.

"Цю систему треба вдосконалювати. Удосконалювати для взаємного інтересу. І українського, і європейського, і російського. Я наголошую: і російського. Тому що від того, наскільки добра буде наша ГТС, наскільки модерна, залежать напряму і російські прибутки", - сказав він.

Реклама:

За словами Соколовського, "самі росіяни вчора (у понеділок) абсолютно коректно сказали, що в Україні губиться, за їх оцінками, приблизно один мільярд кубометрів природного газу. Це втрати, якщо перерахувати на гроші, порядку 400 і більше мільйонів доларів на рік".

"Якщо наша система буде покращена, тобто про жодні втрати не будемо говорити, для Росії це додаткових 400 і більше мільйонів доларів на рік. Для нас це добре, тому що ми вже позбудемося всяких підозр, що хтось нас всередині чи зовні звинувачує у зникненні газу, чого нема, як відомо. Для Європи це добре, бо є стабільний надійний постачальник газу, на якого можна покладатися і розраховувати", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!