"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Керівник "Укртрансгазу" – нова "жертва коаліції"?

Понеділок, 23 березня 2009, 16:48

Призначення Костянтина Єфименка новим директором ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" безпосередньо пов`язане з голосуванням коаліції Верховної Ради щодо кандидатури на посаду міністра закордонних справ України.

Таку думку в інтерв`ю агентству "УНІАН" висловив народний депутат (БЮТ), радник прем`єр-міністра з енергетичних питань Олександр Гудима, коментуючи зміну керівництва в "Укртрансгазі".

За словами депутата, "зараз відбувається призначення нового складу уряду, і наші колеги з Блоку Литвина під час переговорів домоглися того, що це ("Укртрансгаз") їхня квота як членів нової коаліції".

"Враховуючи, що наступного тижня коаліція виходитиме на успішне голосування за міністра закордонних справ, віце-прем`єрів, міністрів, нас чекають ще більші шедеври", - сказав він.

Реклама:

Гудима також зазначив, що партійна належність Єфименка у цьому випадку є другорядною.

"Ви можете поцікавитися партійною приналежністю генерального директора "Укрзалізниці" і він точно не належатиме до Народної партії Литвина, хоча й був призначений за квотою цієї політичної сили. Тобто ми зараз у такій ситуації, коли шукати зв`язок між квотами та партійністю буде дуже весело, і я вам співчуваю", - зазначив він.

"Може він (Єфименко) змінив партійність і ви про це не знаєте, звичайно, зараз він залишається у фракції БЮТ у Київській облраді, інакше йому доведеться скласти мандат. Але ще раз зазначу, існує багато умовностей, в яких можна легко заплутатися" - додав він.

Гудима також упевнений, що коментувати це призначення повинні політики, а не НАК "Нафтогаз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!