"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російська делегація пішла з конференції щодо ГТС

Понеділок, 23 березня 2009, 16:36

Російська делегація, яка була присутня на міжнародній інвестиційній конференції з питань модернізації української ГТС, залишила форум після оголошення церемонії підписання підсумкової спільної декларації.

Як заявив заступник голови правління ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв агенції УНІАН, подальший розвиток конференції делегації Росії не цікавий.

"Нам не цікаво те, що буде далі. І так все ясно... Нам шкода, що Україну втягнули в європейські розбирання", - сказав Голубєв.

У свою чергу, міністр енергетики Росії Сергій Шматко висловив думку, що навряд чи підсумки цієї конференції будуть цікаві самій Україні.

Реклама:

Члени української делегації заявили, що Україна вибудовує плани з банками і вони, безумовно, мають інтерес щодо надання кредитних коштів.

Інтерес же Росії полягає у тому, щоб українська ГТС була модернізована і гарантувала безперебійну роботу на тривалий період.

Раніше у понеділок заступник голови правління "Газпрому" Голубєв заявив, що сума, необхідна для модернізації української ГТС, має бути в 10 разів більше тієї, що обговорюється на міжнародній інвестиційній конференції з модернізації української ГТС, що проходить 23 березня у Брюсселі.

Як відомо, після підписання підсумкового документа у понеділок міністр палива і енергетики України Юрій Продан і перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко на конференції представили майстер-план модернізації ГТС України.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: