"Газпром": 3 мільярдів для ГТС України замало

Понеділок, 23 березня 2009, 12:19

У "Газпромі" вважають, що сума, необхідна для модернізації української ГТС, має бути в 10 разів більша, ніж та, яка обговорюється на міжнародній інвестиційній конференції з модернізації української ГТС, що проходить у Брюсселі.

Про це заявив заступник голови правління ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв, повідомляє агентство "УНІАН".

Він уточнив, що згідно з даними, що є в нього, на сьогодні обговорюється сума в 3 млрд. дол., яку необхідно протягом 7 років направити на модернізацію ГТС.

"Це, приблизно, в 10 разів менше, ніж треба насправді, отож я не дуже розумію, які будуть результати конференції. Поки що незрозумілий предмет, що тут обговорюватиметься. Поки що я бачу якийсь несерйозний підхід до цього питання", - сказав Голубєв.

Реклама:

"Якщо тут ніхто не розуміє ціни питання, тоді, мабуть, можна сказати, що ми маємо намір залучити 3 млрд. дол. Але скільки реальних грошей буде залучено і що за них можна буде зробити для модернізації, поки що не зрозуміло", - додав він.

При цьому Голубєв зазначив, що цілком очевидно, що ГТС України справді потребує серйозної модернізації.

Як відомо, за даними Єврокомісії, на 2009-2015 роки потрібно 2,5 млрд. євро інвестицій для модернізації української ГТС з метою збереження її поточних експлуатаційних потужностей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!