"Укрпромбанк" повернув 140 мільйонів гривень депозитів

П'ятниця, 20 березня 2009, 13:26

За час роботи "Укрпромбанку" в режимі тимчасової адміністрації фінустанова виплатила 271 млн. гривень пенсій і депозитів на суму 140 мільйонів гривень.

Про це в інтерв'ю газеті "Дело" повідомив тимчасовий адміністратор банку Олександр Майденюк.

За його словами, всього в день банк здійснює платежів на 10 млн. гривень, при нормальному режимі роботи ця сума становила 23 мільйони.

Що стосується неповернень за кредитами, Майданюк стверджує, що на даний момент відсоток їх невеликий - близько 10%.

Тимчасова адміністрація активізувала процес повернень за кредитами, і за час її роботи позичальники повернули банку близько 200 млн. гривень. На фізичних осіб припадає 116 млн. з цієї суми, за рахунок цих коштів банк виплачує депозити.

Щодо виплати депозитів вкладникам, які потрапили у форс-мажорні обставини, за словами Майданюка, ситуація склалася складна, тому що банку не вистачає грошей, щоб розрахуватися з хворими вкладниками.

Тому тимчасовий адміністратор "Укрпромбанку" радить вкладникам, у яких вклад покривається Фондом гарантування вкладів України, продовжувати депозити.

Тимчасова адміністрація "Укрпромбанку" запропонувала акціонерам фінустанови влити гроші в банк, проте відповіді ще не отримала.

За словами тимчасового адміністратора банку, акціонери поки вивчають це рішення і дадуть відповідь пізніше. Адміністрація також зверталася до НБУ з проханням виділити 5 млрд. гривень на рекапіталізацію.

На його думку, якщо на захист банку виступить держава, активізуються також інвестори. "Зараз не той час, коли можна відвернутися від вкладів населення", - зазначає він.

Щодо ситуації, яка склалася навколо купівлі "Приватбанком" заправок ANP, які знаходяться у заставі в "Укрпромбанку", Майданюк стверджує, що побоювання вкладників з приводу того, що гроші від продажу заправок не потраплять до банку, не мають підстав.

Реклама:

За його словами, просто так не розрахуватися з банком не вийде. Тимчасовий адміністратор банку стверджує, що з цього питання було прийнято низку заходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!