У Новинського збанкрутував завод

Понеділок, 23 лютого 2009, 14:36

Господарський суд Дніпропетровської області порушив справу про банкрутство ВАТ "Завод" Дніпропрес "(Дніпропетровськ), великого ковальсько-пресового підприємства України, що входить у структуру ЗАТ" Смарт-холдинг ".

Відповідно до оголошення в газеті "Голос України", опублікованого в суботу, 21 січня, справу порушено 30 грудня 2008 року, повыдомляэ агентство "Інтерфакс-Україна" .

Розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Ігор Дикий.

Заяви кредиторів приймаються протягом 30 днів з дня публікації оголошення.

Реклама:

Завод "Дніпропрес" створений в 1955 році і є єдиним в Україні виробником важкого гідропрессового обладнання. Виготовляє обладнання та запасні частини для гірничо-металургійного та нафтогазового комплексу, вугільної промисловості, метро-і машинобудування, ТЕС, деревообробки, переробки брухту та сміття. Випущені машини обслуговують понад 70 видів технологічних процесів.

Близько 60% продукції "Дніпропрес" експортує. Найбільші замовники - українські ВАТ "Суха Балка" і Криворізький залізорудний комбінат, російські ЗАТ "ПК" Кузбасстрансуголь ", ОМЗ-Спецсталь і ЗАТ" Росенергомаш ", польська компанія HUTNIK.

В даний час підприємство перебуває в складному фінансовому стані, у тому числі з урахуванням проблем з проплата вже виконаних замовлень. За останні кілька місяців на підприємстві тричі змінився генеральний директор.

У листопаді минулого року керівництво "Дніпропрес" з метою стабілізації економічної ситуації на підприємстві та своєчасної виплати зарплати працівникам повідомило про пошук вигідних контрактів та шляхів оптимізації витрат.

За підсумками 2007 року "Дніпропрес" отримав чистий збиток у розмірі 8713,7 тис. грн, тоді як у 2006 році його чистий прибуток склав 2849,2 тис. грн.

Дані про виробничі та фінансові результати діяльності у 2008 році завод ще не оголошувалася.

ЗАТ "Смарт-холдинг", створене в грудні 2006 року, опосередковано володіє активами в гірничо-металургійному комплексі (будучи акціонером групи "Метінвест"), а також безпосередньо управляє ВАТ "Балаклавське рудоуправління" (Севастополь).

У сферу інтересів "Смарт-холдингу" також входять активи в машинобудуванні (ВАТ "Дніпропрес"), в суднобудуванні (ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" та ВАТ "Чорноморський суднобудівний завод"), в аграрному секторі (група компаній "Верес", ВАТ " Агрокомбінат "Калита" і ВАТ "Калитнянский експериментальний завод комбікормів і преміксів"), в сфері нерухомості (ТОВ "Юджин").

Президентом і основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є Вадим Новинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: