Коломойський підбирається до "Нафтогазу", а Тимошенко - до "1+1"?

Четвер, 29 січня 2009, 10:30 -
 

Співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський посилює вплив на НАК "Нафтогаз України".

За інформацією видання "Дело", найближчим часом на посаду заступника голови НАКу буде призначено Валентина Франчука - тиждень тому він звільнився з посади комерційного директора "Укрнафти", якою керує "Приват", що володіє 42% її акцій.

Крім того, крісло заступника голови держпідприємства "Укртранснафта" (дочірня компанія "Нафтогазу", монополіст із транспортування нафти в країні) посів Олександр Лазорко. Цей менеджер очолював підконтрольний "Привату" НПК "Галичина".

За словами джерела видання в оточенні прем'єр-міністра, призначення людей Коломойського стало можливим у результаті домовленостей співвласника "Привата" й прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Реклама:

"Тепер бізнесмен зможе лобіювати свої інтереси в нафтогазовій сфері. А прем'єр-міністр перед президентськими виборами отримує підтримку каналу "1+1", підконтрольного Коломойскому", - пише газета.

Можливість призначення Франчука заступником голови "Нафтогазу" побічно підтвердив радник Тимошенко з енергетичних питань Олександр Гудима. "Кадрові перестановки в НАКу цілком можливі", - сказав він.

У той же час у прес-службі "Нафтогазу" повідомили, що офіційної інформації про призначення Франчука поки не надходило. "Наказу про призначення на посаду ще нема, але усні домовленості досягнуті", - повідомило джерело газети в компанії.

А призначення Лазорка в "Укртранснафту" вже оформлено офіційно. Це призначення менеджера, який працював нещодавно на "Приват", дозволяє групі отримати нарешті доступ до експлуатації нафтопроводу Одеса - Броди в аверсному режимі, йдеться у статті.

У свою чергу, як повідомив співрозмовник в оточенні прем'єра, зі свого боку Коломойський надасть Тимошенко інформаційну підтримку каналу "Студія "1+1".

У листопаді минулого року Коломойський отримав контроль над каналом, а після концентрації 100% акцій "1+1" у Central European Media Enterprises увійшов до складу наглядової ради, зазначає газета.

Протягом минулого року Кабмін усіляко перешкоджав Коломойському у підписанні контрактів з "Укртранснафтою" про постачання нафти трубопроводом Одеса - Броди.

Між тим, як заявив уже колишній голова Держмитслужби Валерій Хорошковський, Тимошенко хотіла отримати доступ до телеканалу "Інтер".

Можливість більш лояльного ставлення до Тимошенко з боку каналу "Студія "1+1" допускає колишній співвласник каналу Борис Фуксман. "Ігор Коломойський входить до складу наглядової ради телеканалу і може впливати на ухвалення важливих рішень, - каже він. - Зі своїх спостережень можу сказати, що після зміни власника інформаційна політика на каналі суттєво змінилася".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: