Автоперевізники мають намір відправити Вінського у відставку

Середа, 28 січня 2009, 17:58
 

Всеукраїнська асоціація автоперевізників України (ВААП) виступає за відставку міністра транспорту та зв'язку Йосипа Вінського.

Про це на прес-конференції повідомив президент асоціації Віталій Рева, пише видання "Дело".

За його словами, 4 лютого біля будівлі Міністерства транспорту і зв'язку автомобільні перевізники мають намір провести акцію протесту з вимогою до Кабінету Міністрів про їхню відставку.

"Галузь зайшла в глухий кут: відсутня законодавча база, немає перспектив, створена вертикаль корупції в міністерстві. В першу чергу це стосується голів автотрансінспекцій, у другому - проведення конкурсів (з відбору перевізників на маршрути)", - сказав Рева.

Рева також відзначив, що створення 2008 року Державтотрансадміністраціі при Мінтрансзв'язку не передбачено чинним законодавством, а в державному бюджеті не передбачено її фінансування в 2009 році.

На думку Реви, Мінтрансзв'язку планує фінансувати Державтотрансадміністрацію за рахунок автоперевізників, що є неприпустимим.

Крім того, КМДА планує за рахунок автоперевізників поповнити міський бюджет.

Таким чином, з лютого, щоб отримати ліцензію на перевезення, потрібно заплатити 3 тис. грн. з одного транспортного засобу в місяць.

За словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, в столиці налічується близько 3-х тисяч приватних маршруток. В міський бюджет, за прогнозами столичних чиновників, повинно надійти 36 млн. грн.

У свою чергу, приватні перевізники обурені таким рішенням, вважаючи його незаконним.

Вони мають намір звернутися до суду, оскільки дане рішення, на їхню думку, не пройшло всіх відповідних законодавчих процедур.

Якщо рішення все-таки буде прийняте, маршрутники будуть змушені підняти вартість проїзду вдвічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: