Мінрегіонбуд за 2 тижні порахує недобудови

Вівторок, 27 січня 2009, 14:42

Інвентаризація житлових будинків зі ступенем будівельної готовності на рівні 70% буде завершено через два тижні.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва України Анатолій Беркута, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Протягом двох тижнів буде завершено за регіонами інвентаризація незавершених будівельних об'єктів по відповідного механізму", - сказав він  у вівторок.

При цьому  Беркута відзначив, що такий список вже підготовлений на підставі даних, зокрема, агентств цінних паперів, фондів фінансування, комерційних банків, обласних адміністрацій, об'єднань кооперативів, і його слід тільки уточнити.

Для цього, за словами  Беркута, створена спеціальна комісія на чолі з міністром регіонального розвитку та будівництва Василем Куйбідою, до складу якої увійшли керівники Ощадбанку та Укрексімбанку, міністерств економіки та житлово-комунального господарства.

Реклама:

"Буде створено 27 груп, які будуть працювати. В областях комісії будуть працювати під керівництвом Ощадбанку та Укрексімбанку. Банкіри повинні разом з комерційними банками розібратися по кожному об'єкту.", - відзначив він .

При цьому заступник міністра повідомив, що "рівень добудови та вартість 1 кв. М добудови будуть відповідним чином зафіксовані".

"Вони будуть різними залежно від того, який це буде будинок, в якому регіоні. Необхідно фіксувати вартість складових", - пояснив він.

Беркута також повідомив, що після того, як буде оновлений список даних будинків, він буде переданий на розгляд Мінекономіки та Мінфіну, після - в Мінрегіонбуд, а потім список буде подано на затвердження Кабміну.

"Після цьогоперелік передається Мінекономіки, Мінфіну для того, щоб вони зверху своїм оком на нього подивилися. Вони передають Мінрегіонбуду, і Мінрегіонбуд конкретно визначає будинки, передає їх Кабміну. Кабмін цей перелік стверджує, і ми далі рухаємося. На все це прем'єр відвела два тижня ", - відзначив заступник міністра.

При цьому Беркута додав, що згідно з підрахунками міністерства, "є  750 будинків площею 9,6 млн кв. м, на це, за нашими сьогоднішніми даними, потрібно 14 млрд грн "

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!