RosUkrEnergo паралельно будуть атакувати Україна і Росія

П'ятниця, 23 січня 2009, 15:02
 

Рахункові палати України і Росії підписали в четвер протокол про паралельний аудит діяльності RosUkrEnergo у торгівлі газом за 2006-2008 роки.

Про це заявив у п'ятницю в Києві аудитор Рахункової палати Російської Федерації Михайло Безхмельніцин.

"Ми буквально вчора підписали протокол, у рамках якого буде проходити наша спільна робота", - сказав Безхмельніцин.

"Рахунковими палатами Росії й України буде проведено паралельний аудит. Рахункова палата РФ проведе перевірку виконання ВАТ Газпром і RosUkrEnergo зобов'язань по виконанню укладених контрактів на постачання "Газпромом" газу в Україну і його транспортування європейським споживачам", - заявив російський аудитор.

Реклама:

"Свою задачу ми бачимо в тім, щоб розкрити всі аспекти цих відносин, цих угод і дати можливість нормального об'єктивного аналізу ситуації, яка була за ці три роки. І це дозволить нашим українським колегам подивитися діяльність RosUkrEnergo, - відзначив він.

У той же час глава Рахункової палати України Валентин Симоненко поскаржився на відсутність наступності в роботі в газовій сфері.

"От я звертаюся до Діденка (представник "Нафтогазу") і Бойка (екс-голова НАК, екс-міністр ПЕК). Один прийшов, інший пішов. На рівному місці виник скандал за несплату боргів за середину листопада, грудень. Гроші були в НАК "Нафтогаз" - 3,260 мільйонів. Їх списали в бюджет, тому що не знали елементарно, як проводити цю справу", - сказав він.

"А тепер я задам сусідам питання: так крала Україна газ чи ні? Чи нам замість тризуба на наш прапор повісити значок Веселого Роджера. Так розмахувала Росія газовою дубиною чи ні? От до чого ми привели наші розмови", - обурився Симоненко.

"Я думаю, що Рахункові палати знайдуть відповідь на ті питання, що соромливо замовчуються і "Газпромом" і "Нафтогазом", - пообіцяв він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!