У ЄС вирішили поки не влазити в газову суперечку Росії й України

П'ятниця, 2 січня 2009, 17:13
 

Головуюча в ЄС Чехія заявила, що газовий конфлікт між Росією й Україною є двосторонньою проблемою, і ЄС не буде втручатися до тих пір, поки одержує повноцінні поставки газу.

Про це заявив у п'ятницю прес-секретар прем'єра Чехії Вацлава Клауса Іржи Потужнік після переговорів з українською делегацією, повідомляє Reuters.

"Розмова була про те, що для ЄС неприпустимо, щоб конфлікт двох приватних компаній привів або міг би привести якимось чином до скорочення поставок газу в ЄС", - сказав Потужнік.

"Але зараз ми думаємо, що це двостороння проблема, і її варто вирішувати цим двом компаніям або урядам. Ми не будемо втручатися до того моменту, поки тиск газу не опуститься нижче припустимих меж", - додав він.

Реклама:

За словами Потужніка, Україна заявила, що має великі запаси газу і здатна підтримувати нормальний тиск у газопроводі власними силами.

***

Водночас, уповноважений представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський повідомив, що за результатами зустрічі делегації з прем'єром Чехії, віце-прем'єром із галузевих питань та членами Уряду, "досягнуто домовленостей про те, що у найближчі дні буде розглянуто питання залучення до таких переговорів європейських фахівців".

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!