Газ піде протягом 36 годин? Тимошенко заплатить потім

Неділя, 11 січня 2009, 03:36

Прем'єр-міністр Чехії Мірек Тополанек вважає, що транзит російського газу через Україну до Європи може бути розблокований протягом 36 годин.

На спільній прес-конференції з прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко він висловив думку, що постачання російського газу через Україну до Європи будуть розблоковані після того, як експерти трьох сторін прибудуть на всі станції, які визначені трибічним протоколом.

"Газ почне надходити після того, як всі спостерігачі будуть на станціях. Я вважаю, що це відбудеться протягом 36 годин", - сказав прем'єр Чехії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В той же час Юлія Тимошенко заявила, що Україна використовуватиме для транзиту газу з Росії до Європи російський технологічний газ за цінами 2008 року, який оплатить після укладення угод з російською стороною.

Реклама:

"Технологічний газ входить в ціну транзиту. Поки залишається стара ціна на транзит і стара ціна на газ. Як тільки будуть укладені угоди, Україна розрахується за технологічний газ ", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що Україна готова почати транспортування російського газу до Європи, як тільки Росія розблоковує постачання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!