Уряд продовжує "тягнути волинку" з бюджетом

П'ятниця, 5 грудня 2008, 18:17
 

Уряд продовжує затягувати бюджетний процес.

Про це заявив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак в інтерв'ю телеканалам "1+1" і "Інтер", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Президент кілька разів забов'язовував уряд, нарешті, підготувати реальний бюджет, що буде базуватися не на тому баченні розвитку економіки, який мав місце кілька місяців назад, а на тому, що ми маємо сьогодні", - сказав Шлапак.

Він нагадав про указ президента "Про додаткові заходи щодо подолання фінансової кризи в Україні" від 17 листопада, відповідно до якого Кабінет міністрів повинен був внести в двотижневий термін дороблений проект держбюджету-2009.

Реклама:

Шлапак підкреслив, що якщо до кінця року країна не буде мати головного фінансового документу, виникне розбалансування в сфері державних фінансів.

"Ми будемо мати абсолютно незбалансований головний фінансовий документ країни, оскільки прожити за старим бюджетом в нових умовах буде практично неможливо, а, тим паче - в умовах кризи", - сказав він.

Основними темами розмови з "1+1" стала ситуація в банківській системі і валютний курс. Окремо були обговорені результати співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Шлапак підтвердив, що заходи, прийняті українськими урядовими інституціями, зокрема Національним банком, для подолання наслідків світової фінансової кризи отримали позитивну оцінку місії МВФ в Україні.

"МВФ є великим оптимістом щодо того, як нам вдасться врегулювати ситуацію", - сказав перший заступник секретаріату президента.

Інтерв'ю вийде в ефір "1+1" у підсумковому випуску новин ТСН у неділю, 7 грудня, о 19.30.

В ефірі телеканалу "Інтер" інтерв'ю буде показане в підсумковому інформаційному випуску "Подробности недели" у неділю, 7 грудня, о 20.00.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: