Стельмах вважає незаконним ставити зарплатні у пріорітет серед банківських виплат

Четвер, 4 грудня 2008, 20:52

Кабінет міністрів вимагає від Національного банку України встановлення певної черговості здійснення платежів українськими компаніями,

Та голова НБУ Володимир Стельмах,  вважає що дана ініціатива йде в розріз із законодавством,  повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні була телеграма від прем'єр-міністра - Нацбанку забезпечити черговість платежів: для виплати зарплати, потім відрахувань на зарплату, потім іншого. Вона йде абсолютно в розріз із законодавством.

Нацбанк, не має такого права. Навіть банки не мають такого права, а тільки власник своїх коштів - він може визначати - платити зарплату або не платити", - сказав Стельмах.

Реклама:

В зв'язку з цим глава НБУ відзначив, що Нацбанк уважно вивчає рекомендації з боку інших інститутів влади, але ухвалює самостійні рішення, оскільки не всі  пропозиції доречні.

"Ми ухвалюємо ті рішення, які вважаємо за правильні і необхідні. А те, що там говорять, особливо у владних структурах, безумовно, ми не пропускаємо повз: розглядаємо і дивимося на те, що за цим стоїть - уважніше відносимося", - пояснив Стельмах.

Як повідомлялося, 27 листопада заступник голови секретаріату президента України Олександр Шлапак зажадав відміни введених НБУ валютних аукціонів; 4 грудня розділ комітету Верховної Ради з питаннь фінансів і банківської діяльності Микола Азаров (фракція Партії регіонів) запропонував створити тимчасову слідчу комісію для перевірки діяльності НБУ в період фінансової кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: