Примусової конвертації депозитів не буде

Середа, 3 грудня 2008, 12:50
 

Перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак заявляє, що ніколи не ініціював переведення депозитів в гривню і вважає саму ідею такої конвертації надзвичайно шкідливою.

Про це йдеться в коментарі Шлапака, поширеному прес-службою президента.

За його словами, велике занепокоєння викликає факт появи такої заяви на тлі уповільнення темпів вилучення громадянами депозитів з банків, і навіть зростання їх в іноземній валюті, а також суттєвого скорочення спекулятивного попиту на іноземну валюту на міжбанківському ринку.

"Звертаю увагу громадян, що поширення цієї інформації відбулося через два тижні після події, на яку йде посилання - наради в Національному банку, після якої журналісти мали змогу вільно спілкуватися з усіма її учасниками, і жоден з них, ні відкрито, ні анонімно не робив відповідних заяв", - наголошує Шлапак.

Реклама:

"З усього цього я роблю висновок про відверто замовний характер цього повідомлення. Журналісти, які під прикриттям нібито анонімного джерела розповсюджують сфабриковані, спрямовані на збудження панічних настроїв населення повідомлення, мають бути притягнені до відповідальності", - зазначив він.

Шлапак готує запити до СБУ, до "Газети 24", яка виступила першоджерелом цієї неправди, та звернення до суду з метою змусити всі ЗМІ, які до цього причетні, спростувати вищезгадане повідомлення.

"Окрім того, вважаю за необхідне добитися рішення суду щодо тимчасової заборони публікації повідомлень, спрямованих на збудження паніки у громадян, як це зроблено в окремих європейських країнах, та з посиланням на анонімні джерела", - зазначає Шлапак.

"Звертаюся до наших громадян: непорушність права власності є одним із наших найбільших здобутків. Саме тому президентом України відкидалися і відкидатимуться будь-які розмови про реприватизацію, примусову конвертацію депозитів або інші заходи, спрямовані на позбавлення правомірного власника його майна", - йдеться в повідомленні.

"Але ми повинні бути свідомі того, що є люди, зацікавлені в тому, щоб ви думали навпаки. Якщо вони дістануться мети, наші банки коштуватимуть дешевше, наші підприємства віддаватимуть за безцінь, наші робочі місця будуть втрачені", - зазначив Шлапак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: