Тернопільські спиртзаводи штрафів не платитимуть

Понеділок, 29 грудня 2008, 13:48 -
Уряд доручив Державній податковій адміністрації невідкладно переглянути рішення щодо застосування фінансових санкцій до підприємств спиртової галузі Тернопільської області.

Про це з посиланням на відповідне рішення, яке було прийняте на засіданні Кабміну 27 грудня, повідомляє прес-служба "Укрспирту".

Податківці акцизного департаменту Тернопільської області нарахували більш ніж 500 млн. грн. штрафу місцевим спиртовим заводам за "торгівлю спиртом без ліцензії на оптову торгівлю".

"У той же час, податкова чомусь не врахувала того факту, що фактично продаж спирту здійснювало Державне об'єднання "Київспирт", яке має відповідну ліцензію и є єдиною структурою в Україні, уповноваженою на це Кабінетом міністрів", - зазначає прес-служба "Укрспирту".

Спеціальна урядова комісія, у складі представників Мінекономіки, Мінфіну, ДПА тощо, розглянувши звернення колективів заводів, дійшла висновку, що штрафи нараховані безпідставно, без врахування положень підзаконних регулюючих актів. 

Реклама:

Таким чином, заводам залишилось дочекатися офіціального оформлення рішення Уряду згідно з вимогами регламенту Кабінету міністрів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: