Тарута закопав проект під Запоріжжям

Понеділок, 22 грудня 2008, 10:19
 

"Індустріальний союз Донбасу" заморозив проект з розробки найбільшого в Україні родовища марганцевих руд, як мінімум, на два роки.

ІСД, що належить відомому українському бізнесмену Сергію Таруті, отримав добро запорізької влади на розробку Великотокмакського родовища марганцевих руд.

Однак корпорація не скористається цим як мінімум у найближчі два роки, пише видання "Дело".

Віце-президент ІСД Олександр Пилипенко повідомив, що, незважаючи на "добро" місцевої влади, в найближчому майбутньому корпорація не має наміру інвестувати в розробку Великотокмакського родовища.

"Текст меморандуму готувався ще влітку, коли на ринку все було добре", - говорить він.

На даний момент, за словами Пилипенка, ІСД заморозила всі свої проекти, крім тих, реалізацію яких вже розпочато.

У меморандумі зазначалося, що ІСД має намір побудувати на території області вертикально інтегроване підприємство із закінченим виробничим циклом.

"В першу чергу повинна запрацювати шахта для видобутку руди. Потім-гірничо-збагачувальний комбінат і феросплавний завод", - пояснив заступник голови Запорізької облради Леонід Анісімов.

Планується, що підприємство буде випускати 350 тисяч тонн марганцевих феросплавів на рік.

Головним замовником будівництва феросплавного підприємства призначена фірма "Мінерал", яка підконтрольна ІСД.

"Зараз вона займається підготовчими роботами, веде переговори з владою, - розповів керівник Василевської райдержадміністрації (на території цього району знаходиться родовище) Олег Закарлюка. - Тільки за цей рік "Мінерал" вже перерахував до місцевого бюджету 160 тисяч гривень".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: