Пік кризи в Україні припаде на початок 2009 року

Вівторок, 2 грудня 2008, 16:30

Пік економічної кризи в Україні прийдеться на перший квартал 2009 року, а його наслідки будуть відчутні в плині року.

Так вважає президент ТОВ "Фірма "Консоль Лтд" (Сімферополь, АРК) Володимир Константинов, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"На мою думку, своєї нижньої точки кризова крива ще не досягла. Головні потрясіння нас чекають у першому кварталі майбутнього року, коли тисячі людей втратять роботу,  зменшиться надходження коштів у державний і місцеві бюджети", - приводяться його слова на офіційному веб-сайте компанії.

"Наслідки кризи будуть відчуватися не менше року. На оптимістичний лад налаштовує той факт, що в США, звідки прийшла нинішня криза, вже почали підвищуватися ціни на нерухомість", - додав він.

Реклама:

На думку Константинова, у результаті кризи 60-70% будівельних компаній будуть змушені піти з ринку, а ті що залишилися - оптимізувати структуру.

"Думаю, через звуження будівельного ринку 60-70% операторів підуть з нього. Великі компанії, що залишилися, пройдуть через етап оптимізації структури, звільняться від зайвих ланок, скоротять фінансові витрати і будуть готові до прискореного післякризового розвитку", - вважає топ-менеджер.

При цьому, Константинов відзначив, що багато компаній галузі зустрілися з труднощами, почали продавати свої активи.

На думку президента компанії, основною причиною кризи в будівельній галузі є обмеження кредитування покупки житла.

При цьому, на його думку, кризову ситуацію в Україні значно підсилила політична нестабільність

Відповідно до Всеукраїнської рейтингової програми "Гвардія" за 2008 рік, вартість бренду компанії "Консоль Лтд" склала 107,734 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!