Тимошенко дозволила "Нафтогазу" самому брати гроші з населення

Четвер, 18 грудня 2008, 11:12
 

Кабінет міністрів у середу ввів нову схему розрахунків за теплову енергію.

Споживачі тепер будуть вносити плату за неї на спеціальні розподільні рахунки в Ощадбанку, з яких частина коштів буде автоматично перераховуватися НАК "Нафтогаз України", пише Комерсант-Україна.

У Мінпаливенерго, що ініціювало підписання даного документа, стверджують, що розрахунки за природний газ після його введення досягнуть 100%.

"В абсолютній більшості випадків населення платить за тепло і гарячу воду вчасно, а гроші осідають у кишенях ТКЕ. Потім 'Нафтогазу' доводиться пояснювати 'Газпрому', звідки виник такий великий борг",- розповів співрозмовник у міністерстві.

Реклама:

Одержати коментар у "Нафтогазі" не вдалося.

Станом на 15 грудня загальна заборгованість теплопостачальних підприємств компанії "Газ України" за спожитий з 1 жовтня природний газ перевищила 1 млрд грн, а рівень розрахунків складає лише 36%, при цьому борг із початку поточного року складає 1,7 млрд грн, а рівень розрахунків - 71%.

У той же час глава спеціальної парламентської комісії з питання розслідування ситуації на ринку газу Василь Кисельов вважає, що основним неплатником є населення, а ТКЕ навіть доводиться брати кредити для того, щоб заплатити "Нафтогазу".

З ним згодні й у ТКЕ. У прес-службі "Кременчуктеплоцентралі" виданню заявили: "Якщо "Нафтогаз" бере на себе відповідальність за розподіл наших коштів, нехай тоді відповідає і за платіжну дисципліну населення. Для нас посилення заходів для збору грошей втрачає всякий сенс".  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: