"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко наказав Стельмаху рити окопи і готувати наступ на спекулянтів

Понеділок, 1 грудня 2008, 22:09
Президент Віктор Ющенко вважає, що національна валюта на сьогодні "глибоко передевальвована".

Про це він сказав в ефірі каналу ICTV, пише видання Українська правда.

"Курс - це ціна гроші. Нам треба зрозуміти, чому ціна так коливається. .. що тисне на гривню? Подивіться заявку будь-якого з десяти днів. Найбільший компонент, який б'є по гривні - це психологічний попит", - зазначив президент.

Ющенко нагадав, що раніше щоденний попит на валюту складав 300-350 мільйонів. А, починаючи з 19 листопада, щоденний попит складає 1 мільярд 800 мільйонів. Працює один психологічний фактор. І коли мене запитують, який має бути курс валюти, я переконаний, що курс гривні є глибоко передевальвований", - заявив Ющенко.

Він висловив переконання, що гривня має вищу ціну, ніж вона зафіксована через спекулятивний і психологічний попит. "Бо якщо працює психологічний попит, тоді працює спекулянт ", - зауважив президент.

Реклама:

"Сьогодні ключове завдання Нацбанку рити окопи і робити ефективний наступ на спекулянта. Я переконаний, що такого типу маневру чекає і діловий світ, і простий споживач. Нам треба утримати курс, показати, що в нас є резерв", - переконаний президент.

"Остання рекомендація - міністр фінансів, міністр економіки, голова Нацбанку щоденно мають бути на телебаченні і показувати людям, що торгівля іде нормально, інвестиційна позиція іде нормально, пробудити в людях довіру", - заявив Ющенко.

"Я не хотів би, щоб ми підмивали в цій країні довіру до єдиного інституту, який відповідає за політику курсу нацвалюти - Нацбанк. Якщо ми будемо його засмикувати з усіх боків, і перстом вказувати, що робити, ми довго ітимемо до стабілізації", - додав президент.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!