Перезиденту майже подобається виконання бюджету

Понеділок, 1 грудня 2008, 08:51
 

Президент Віктор Ющенко вважає, що бюджет 2008 року буде виконано.

"Нас чекає тенденція, що в цілому по року ми бюджет виконаємо. Сьогодні ми маємо 106% його перевиконання", - зазначив він в інтерв'ю каналу "1+1".

За його словами, "той заділ, який виник за 8 місяців, є непоганим. Погано тільки те, що ми погано розпорядилися статтями видатків".

У цьому зв'язку він закликав уряд у бюджеті 2009 року радикально переглянути політику державних видатків. За словами Ющенка, мова не йде про зниження стандартів, але видатки бюджету повинні бути більш адресними.

Реклама:

Він також зазначив, що "ми повинні ставити вимогу до бюджету 2009 року як до бюджету бездефіцитного".

"Ми не рахуємо видатки, які треба давати економіці, особливо тим стратегічним галузям, які потребують державної підтримки. Друга позиція стосується капіталізації державної частини капіталу. Мова йде перш за все про банки", - додав водночас президент.

Він також закликав для нормалізації економічної ситуації "припинити дискусії по приватизації". "Якби в нас була програма приватизації і уряд знав, що ми приватизуємо, коли ми приватизуємо, що повинна влада зробити, щоб ціна була максимально, а не будь-якою, тоді ми б підійшли до кращої відповіді на те, як наповнити стабілізаційний фонд", - зазначив Ющенко.

За словами президента, стабілізаційний фонд формується з двох джерел. "Одне швидке, яке ми можемо в січні наповнити. Це облігації уряду, емітовані урядом, під які виділяється декілька млрд. ресурсу, і вони направляються в стабфонд", - зазначив він. Друга, за словами Ющенка, це приватизаційна складова.

"Три складові: кредитна, іпотечна через стабфонд, приватизація - це речі, які протягом 30-60 днів легко компонуються", - вважає він, додавши, що четвертою складовою є зовнішній сектор.

Ющенко також висловив оптимізм щодо того, що Україна подолає і політичну, і фінансову, і економічну кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!