Яценюк проти відставки Стельмаха

Вівторок, 4 листопада 2008, 17:04
 

Голова парламенту Арсеній Яценюк виступає проти наміру окремих політиків відправити у відставку голову Національного банку Володимира Стельмаха в сформованій економічній ситуації.

"Я категорично проти того, щоб якись політичні сили заявляли про відставку голови НБУ. Крапка. Не їхня справа. Нехай читають закон про Національний банк", - заявив Яценюк в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

На думку голови українського парламенту, у нинішній ситуації "навіть привселюдно не можна піднімати питання відставки голови Нацбанку".

На минулому тижні представники БЮТ заявили про намір розглянути в парламенті питання про недовіру керівництву Національного банку України у зв'язку з різкими стрибками валютного курсу.

Реклама:

Крім того, голова Верховної Ради сумнівається в прийнятті цього року державного бюджету на 2009 рік через нинішню політичну ситуацію.

"Бюджет обов'язково треба приймати. Якщо це буде дисциплінований бюджет, з відповідними параметрами, у чому я сумніваюся... Якщо він не буде підтриманий, виходить, так і буде", - сказав він.

При цьому голова українського парламенту нагадав, що відповідно до Бюджетного кодексу, у такому випадку усі витрати на наступний рік будуть фінансуватися в обсягах попереднього бюджетного року.

У той же час, Яценюк не виключив, що держбюджет-2009 таки може бути прийнятий цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: