Червоненко буде підпільно готуватися до Євро-2012

Субота, 22 листопада 2008, 17:03
 

Екс-голова Національного агентства з питань підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році Євген Червоненко заявляє про наміри найближчим часом створити громадську організацію з підготовки до Євро-2012.

"Найближчим часом я маю намір створити громадську організацію, що дійсно буде тривожитися про підготовку і проведення в Україні Євро-2012", - заявив він на прес-конференції в п'ятницю в Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Червоненко закликав всіх, "хто хоч щось хоче зробити в цій країні", приєднатися до цієї громадської організації.

На питання, чи буде він опротестовувати рішення уряду про ліквідацію Нацагентства, Червоненко сказав: "Ми розмірковуємо над цим питанням".

Реклама:

Як повідомлялося, уряд прийняв рішення в триденний термін ліквідувати Нацагентство з підготовки й проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році й створити замість нього координаційне бюро в складі секретаріату Кабінету міністрів з питань проведення чемпіонату.

Червоненко заявив що ліквідація агентства пов'язана з бажанням "відсунути самого президента (Віктора Ющенко) від підготовки до Євро-2012".

"Ліквідувавши агентство, уряд фактично відсунув від підготовки до проведення Євро-2012 самого президента. Це важливий проект для іміджу, на якому вигідно буде здійснювати свій передвиборний піар у президентській кампанії", - сказав екс-глава Національного агентства.

За його словами, "ці брудні ігри з ліквідації агентства були особисто ініційовані віце-прем'єром Іваном Васюником, отже, він не бачить свого майбутнього біля президента, і вирішив перейти в інший табір".

За словами першого віце-прем'єра Івана Васюника, серед причин ліквідації Нацагентства названі неодноразові зауваження керівництва УЄФА відносно неефективної системи управління організацією підготовки й проведення чемпіонату Європи з футболу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: