Президент сподівається, що НБУ і Мінфін допоможуть металургам

Середа, 19 листопада 2008, 09:11
 

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що Національний банк України разом з Міністерством фінансів "дадуть можливість металургії отримаати преференції, які допоможуть обслуговувати фінансові зобов'язання, що існують у цієї галузі перед міжнародними корпораціями".

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам п'яти провідних європейських газет: "Таймс" (Великобританія), "Франкфуртер Альгемайне Цайтунг" (Німеччина), "Ле Монд" (Франція), "Ель Паїс" (Іспанія), "Дзенник" (Польща), повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Говорячи про наслідки світової кризи, з якими зіткнулася Україна, Ющенко підкреслив, що особливо чутливими до цієї кризи виявилися українські експортно-орієнтовані сектори економіки.

"Перший удар отримала металургія", - сказав він.

Реклама:

У цій ситуації, вважає президент, економічна політика цієї галузі повинна бути змінена.

"Нам треба відтворити більш високе внутрішнє споживання. Зараз ми цим займаємося", - підкреслив голова держави.

Ющенко в черговий раз наголосив, що українська економіка, як й економіки інших країн світу, зазнає негативних наслідків світової кризи. Разом з тим, констатував він, більшою мірою основу для швидкого розгортання кризи в Україні заклала занадто незважена соціальна політика на початку цього року.

"Основну проблему внутрішньої частини кризи сформувала занадто популістська соціальна політика уряду", - сказав президент.

За словами голови держави, це й викликало зростання інфляції в країні. У цій ситуації уряд, на думку президента, повинен був переглянути свою бюджетну політику.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: