"Метінвест" скаржиться на меморандум взаєморозуміння

Середа, 12 листопада 2008, 13:58
 

Меморандум взаєморозуміння, підписаний представниками гірничо-металургійного комплексу (ГМК) і урядом містить тільки обіцянки.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" сказав генеральний директор найбільшого в галузі ТОВ "Метінвест Холдинг" Ігор Сирий.

"У меморандумі є багато декларативних пунктів, що присвячені не негайному поліпшенню ситуації із собівартістю учасників гірничо-металургійного комплексу, а, скоріше, обіцянкам не погіршити ", - повідомляє він.

Сирий наполягає на тому, що даний документ не можна назвати антикризовими заходами.

Реклама:

"Насправді, справжніх проблем підписаний меморандум не вирішить ні повністю, ні навіть у значній частині, оскільки зараз в ГМК України проблеми не тільки із собівартістю, але з замовленнями - замовлення відсутні", - відзначає він.

За його словами, у зв'язку з відсутністю продажів у підприємств ГМК виникають великі проблеми з ліквідністю, проблеми з оплати своїх постійних витрат.

"Що стосується самого факту підписання, то меморандум ми підписали з умовою неприпустимості державного регулювання цін на внутрішньому ринку. Подібне втручання пагубне", - додав Сирий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: