Жеваго не дають кредит

Вівторок, 11 листопада 2008, 09:32
 

Суднобудівному заводу  "Залив" не дають кредит на розвиток.

У суднобудівного заводу "Залив", що належить народному депутату від БЮТ Костянтину Жеваго, виникли проблеми із залученням коштів. Підприємство не може одержати 2,5 мільйонів євро для виконання замовлення однієї з голландських компаній, пише видання "Дело".

Труднощі виникли з переведенням авансових платежів на рахунки заводу. Платежі здійснюються при гарантіях українських банків, що також повинні бути підтверджені банками за кордоном.

"Після падіння суверенного рейтингу України, західні банки не довіряють українській банківській системі, тому транзакція стала неможливою", - пояснює генеральний директор "Залива" Олександр Івлєв.

Реклама:

"Найближчим часом ми маємо намір обговорити питання переведення коштів із своїми клієнтами, тому що це гальмує нашу роботу", - говорить Івлєв. Тим часом, за його словами, скорочення персоналу або проблем з виплатою зарплати на заводі поки немає.

Скорочує виробництво й інше велике підприємство - "Керченський стрілочний завод". Він перейшов на одно- та двозмінний режим роботи, а частину робітників відправили в неоплачувані безтермінові відпустки.

Крім того, за інформацією видання, на підприємстві виникли проблеми з виплатою заробітної платні.

За словами начальника управління економіки Керченської міської адміністрації Романа Кириченко, знизити виробництво змушений і "Керченський металургійний комбінат".

Зараз керівництво обговорює питання про перехід на триденний режим роботи. На самому підприємстві говорити про свої проблеми відмовляються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!