"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Regal Petroleum не боїться інвестувати в українські активи

Середа, 8 жовтня 2008, 12:49

Британська компанія Regal Petroleum plc  в довгостроковій перспективі планує інвестувати в розвиток своїх активів в Україні до $1,5 млрд, повідомив виконавчий директор компанії Девід Грір, повідомляє агенство "Інтерфакс-Україна ".

За його словами, нещодавно компанія придбала в США бурову вишку і планує до кінця жовтня домовитися про покупку ще однієї.

В той же час Девід Грір виразив стурбованість, зі складною політичною ситуацією в Україні, що може привести до зменшення надходженнь інвестицій.

"Ми хочемо розширити наші активи. Але те, що відбувається в Грузії та Севастополі, прохолоджує плани інвесторів", - сказав він.

Реклама:

Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське і Свиридівське газоконденсатні родовища, запаси яких до кінця 2006 року оцінювалися в 169,41 млн барелей нафтового еквіваленту. Досягнення максимальних обсягів видобутку на цих родовищах вимагає буріння великої кількості нових свердловин.

Компанія також володіє заводом по переробці власного газу і конденсату потужністю 700 тис. куб. м газу і 200 куб. м конденсату на добу, а також 13,2 км трубопроводу, що з'єднує підприємство із системою магістральних газопроводів.

Чистий збиток Regal Petroleum у січні-червні 2008 року скоротився в 3,1 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року - до $3,33 млн, а доходи зросли на 2,8% - до $6,66 млн і були отримані винятково в Україні.

Основними акціонерами Regal Petroleum PLC на кінець червня 2008 року були: C.A. Fiduciary Services Limited, що діє як довірний власник The Timis Trust - 14,07%, Capital Research and Management Company - 11,68%, BlackRock Investment Management - 9,87%, Deutsche Bank AG - 5,89%, Henderson Global Investors - 4,97%, Lehman Brothers - 4,84%, Global UK Limited - 3,25 % і Credit Agricole Indosuez Cheuvreux - 3,08%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: