Трійку Діалог купить Сбєрбанк Росії

Понеділок, 6 жовтня 2008, 14:07

Банківським ринком ходять чутки про поглинання "Трійки Діалог" Сбєрбанком Росії. Сама компанія, а також її український підрозділ заперечують наявність проблем у зв'язку зі світовою фінансовою кризою і можливим продажем, повідомляє видання "Дело"

 

Видання пише що Росією ходять дві чутки. Перша - про те, що "Трійка Діалог" може бути цілком або частково продана Сбєрбанку Росії. Друга - про те, що в компанії проблеми в зв'язку з фінансовою кризою, але знайдений несподіваний вихід з цієї ситуації.

 

Реклама:

Перша чутка виникла далеко не випадково. За чутками, "Трійка Діалог" усе-таки постраждала від кризи, хоча і не так, як "Ренесанс Капітал", "КіТ Фінанс" або "ПИО Глобал". До слова, останній на минулому тижні скоротив 70% свого персоналу, а українську дочку продав - можливо, групі "Сократ". З'явилися припущення про те, що для порятунку власники "Трійки Діалог" готові продати частину компанії Сбєрбанку Росії.

 

Обидві структури недавно заявили, що переговори про покупку "Трійки" не велися. Однак незабаром після цього Сбєрбанк Росії видав інвестбанку кредит на 300 млн дол. З'явилася версія, що в цей кредит - насправді, схований продаж.

 

Друга чутка з'явився вже після історії з кредитом. За інформацією газети "Дело", в компанії може відбутися зміна структури власності на російській фондовій біржі РТС.

 

"Сьогодні РТС, за деякими даним, фактично контролюється співзасновниками "Трійки Діалог". Для підтримки ліквідності компанії, акціонери ММВБ запропонували їм придбати не бізнес "Трійки Діалог", а бізнес РТС. Якщо угода відбудеться, ММВБ поглине РТС. "Трійка Діалог" одержить частку в новооб'єднаній біржі і пристойний обсяг фінансування. ММВБ у такий спосіб виб'є РТС із ринку ф'ючерсів, на якому вони є конкурентами»,- повідомило джерело видання "Дело".

 

Керівництво компанії чутки заперечує."В принципі, інвестиційно-банківська індустрія світу знаходиться в непростій ситуації. "Трійка Діалог" ніколи не захоплювалася інвестуванням власного капіталу у фондовий ринок і завжди переслідувала модель сервісної компанії. Тобто надавати посередницькі послуги інвесторам і емітентам цінних паперів. Це приводило до того, що на якихось етапах розвитку фондового ринку ми, можливо, недозаробляли надприбуток. Але коли ринки почали падати, ми не втратили",- сказав керуючий директор групи компаній "Трійка Діалог" Павло Теплухін.

 

Що стосується української дочки - ІК "Трійка Діалог Україна" - вона заявила, що не бачить проблем у майбутньому. "Є затверджений торік трирічний бізнес-план, у рамках якого ми сьогодні працюємо. Щодо активів під управлінням, у нас на сьогодні порядку 60-65 млн. грн. До кінця року це буде 100 млн. грн. за рахунок тих фондів, що у нас є в управлінні, у тому числі недержавних пенсійних",- відзначив виконавчий директор ІК"Трійка Діалог Україна" Артемій Єршов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: