Будівельники не повинні платити в міський бюджет?

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 13:26

Забудовники мають повне право не платити незаконні відрахування. Про це заявила голова Ради підприємців при Кабінеті міністрів Оксана Продан, повідомляє "Інтерфакс-Україна" .

За її словами, дії представників міської влади, яка відмовляється виконувати постанови Кабміну про зменшення розміру відрахувань будівельників на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури й розміру новопобудованих приміщень, незаконні.

Будівельники мають право не робити передачу приміщень у розмірах, які перевищують задані в постанові. "Я призиваю всіх забудовників, яким місцева влада хоче "викрутити руки", звертатися в Раду підприємців з відповідними скаргами й заявами. Законодавство на їхній стороні, і віддавати майже половину новопобудованого житла вже ніхто не зобов'язаний. Ми, зі своєї сторони, будемо стежити за всіма порушеннями й приймемо всі необхідні міри", - відзначила Оксана Продан.

По переконанню голови Ради підприємців, зменшення розміру відрахувань і встановлення нормального механізму передачі житла може не тільки вивести будівельну галузь із нинішньої кризи, але й дозволить знизити ціни на житло, зробивши його більше доступним для людей.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!