"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уже японські агентства знижують рейтинги України

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 12:29
 

Міжнародне рейтингове агентство Rating and Investment Information, Inc. (Японія) перенесло рейтинг зобов'язань України в іноземній валюті (ВВ) до категоріъ "моніторинг рейтингу" з потенційним зниженням рейтингу.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Обгрунтуванням є те, що центральний банк України перевів "Промінвестбанк" під свій контроль... У той час, коли проявилася криза на фінансовому ринку, політична непевність зростає в зв'язку з протистоянням між президентом Віктором Ющенко і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. Коаліція розпалася", - відзначається в повідомленні.

За оцінкою R&I, розпуск парламенту і намір провести позачергові вибори до Верховної Ради може мати негативний вплив на економічні показники країни.

Реклама:

"Є стурбованість щодо того, що така ситуація може мати негативний вплив на економічні показники України і підсилити фіскальне навантаження, якщо криза на фінансових ринках продовжиться в умовах ослаблення здатності уряду ефективно функціонувати", - відзначається в повідомленні.

R&I також допускає, що девальваційний тиск на курс гривні може зростати.

"Будь-які подальші ослаблення валютного курсу загострять погіршення стану рахунку поточних операцій. Є занепокоєння щодо зниження валютних резервів, що може відбутися, якщо центробанк буде змушений здійснювати інтервенції в майбутньому для утримання фактичної прив'язки курсу гривні до долара", - відзначається в повідомленні.

У R&I вважають, що перед Нацбанком України стоїть проблема стабілізації фінансових ринків, а також цін і валютного курсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!