Банкіри прогнозують курс гривні в межах 5-5,5 грн./дол.

Четвер, 23 жовтня 2008, 14:13
 

Банкіри прогнозують готівковий курс гривні 5,0-5,5 грн./дол. до кінця 2008 року.

Про це повідомляє агентство "Українські новини".

"Ну, цього року, я думаю, він буде в межах 5-5,5 грн./дол. Я думаю, що саме цей рік буде в межах таких. Це буде, й готівковий, і безготівковий курс", - прокоментував голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.

На його думку, підтримкою курсу в цьому коридорі стануть допомога Міжнародного валютного фонду й зростання надходження виторгу від експорту сільськогосподарської продукції.

Реклама:

Голова правління "ТерраБанку" Сергій Щербина також прогнозує зниження існуючого курсу гривні.

"Наступного тижня я прогнозую, що (курс буде) 5,3-5,5 грн./дол. Це той курс, у рамках якого взагалі, напевно, будемо й наступний рік жити", - зазначив банкір.

Голова правління Українського професійного банку Андрій Лихочас також вважає, що готівковий курс гривні до кінця року може знизитися.

"За великим рахунком, я думаю, що зараз все трохи устаканиться й він (курс) піде вниз. Піде, ну, десь у районі 5,1-5,3 грн./дол. У цьому діапазоні він буде триматися. Це буде в найближчий місяць, два, ну три... Якщо ситуація буде така, як зараз, то він однозначно піде донизу", - сказав він.

Банкіри вважають, що в Національного банку є всі кошти, щоб стримувати курс у коридорі 5,0-5,50 грн./дол.

Як повідомлялося, у четвер курс продажу готівкового долара в обмінних пунктах київських банків станом на 10:30 підвищився порівняно з даними на 9:30 на 0,37 коп. - до 5,9251 грн./дол., курс купівлі - на 1,6 коп. - до 5,6673 грн./дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: