Український фондовий ринок - у пошуках орієнтирів

Середа, 22 жовтня 2008, 15:31
 

У середу, 22 жовтня,  станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксоване переважне зниження котирувань.

У той же час, широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (Український Зважений Індекс), втратив 0,55%, знизившись до рівня в 27,34 пункту, повідомляє FundMarket. 

За словами трейдера департаменту торгівлі ЦП інвестиційного банку Phoenix Capital Віктора Петруся, йде промацування дна - падати вже, начебто, й нікуди, але і зростати якось не виходить. Хоча, з іншого боку, це вже можна сприймати як позитив.

"Панічне скидання паперів змінилося на вичікувальну тактику. Два дні зростання трохи остудили запал продавців", - відзначає експерт.

Реклама:

Однак з початку торговельної сесії більшість емітентів втратили в ціні: ВАТ "Укрнафта" (- 9,19%) угода пройшла поза спредом (нижче), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 5,83%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 5,52%), ВАТ "Західенерго" (- 1,72%). ВАТ "Укртелеком" (- 1,10%).

Лідер падіння - ВАТ "Мостобуд" (- 52,38%).

Деяким акціям вдається утримуватися в плюсі: ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (+ 8,33%), ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" (+ 1,19%), ВАТ "Житомиробленерго" (+ 0,28).

Лідер зростання - ВАТ "Інтерпайп Новомосковський трубний завод" (+ 33.41%), угода пройшла поза спредом (вище).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Західенерго" - 1,4 млн. грн.

"Незважаючи на стрибок попиту на цінні папери, на ринку все ще превалюють продавці, що не дає підстав стверджувати про стабільність відскоку або бічного руху. Дводенне зростання індексу ПФТС є наслідком позитивних торгів на глобальних майданчиках", - вважає старший трейдер "Спарта Капітал" Богдан Вантух.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!