Долар встановлює нові рекорди у змаганнях з євро

Середа, 22 жовтня 2008, 10:39
 

Курс долара підвищився відносно євро до максимуму за 20 місяців на очікуваннях, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) знизить процентні ставки, щоб забезпечити економічне зростання у регіоні на фоні світової рецесії, що наближається.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Єдина європейська валюта також звалилася відносно ієни до найнижчого за 4 роки значення, знижуючи попит на високоприбуткові активи, що фінансуються за рахунок більш дешевих кредитів у Японії.

Курс фунта стерлінгів до основних світових валют обвалився до мінімуму за 5 років після заяви голови Банку Англії Мервіна Кінга про те, що Великобританія, імовірно, переживає рецесію.

Реклама:

Євро до 8:20 за московським часом у середу коштував 1,2861 дол. проти 1,3063 дол. на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.

Вартість долара відносно ієни знизилася до 8:20 за московським часом у середу до 99,91 ієни в порівнянні з 100,89 ієни ввечері в Нью-Йорку у вівторок.

"Євро продавати легко. В ЄЦБ є безліч можливостей для зниження ставок. Ринкові настрої зараз склалися не на користь євро", - стверджує валютний трейдер токійського Shinkin Central Bank Хіросі Єсіда.

Інвестори впевнені в тому, що ЄЦБ знизить вартість кредитування в євро ще на 0,75 процентного пункту до червня. 8 жовтня базова ставка була знижена на 0,5 процентного пункту - до 3,75%, у рамках скоординованого скорочення вартості кредитів головними центробанками світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: