Забрати гроші із "замороженого" депозиту дуже легко

Середа, 22 жовтня 2008, 10:27
 

Не дивлячись на введення Національним банком мораторію на дострокове розірвання депозитів, забрати кошти із "замороженого" внеску все-таки можна.

В найбільших фінустановах країни: "Приватбанку" й "Райффайзен Банку Аваль" - достроково забрати депозит можна тільки за форс-мажорними обставинами, пов'язаними із здоров'ям, пише видання "Дело".

"Ми можемо видати гроші на лікування або у випадку смерті близького родича", - пояснила співробітниця "Приватбанку".

Для підтвердження "поважної причини" в банк потрібно принести довідку з медустанови з підписом головного лікаря й завірену печаткою (у випадку смерті когось з рідних - свідоцтво про смерті), а також заява клієнта з проханням достроково розірвати депозитний договір.

Реклама:

Усі ці документи, за словами банківського фахівця, передаються на розгляд до головного офісу установи.

"Можливо, вони навіть будуть якось перевіряти вірогідність інформації", - попередили в банку. Весь процес: від подачі документів до видачі коштів - займає часу близько тижня.

Схожа ситуація й у "Райффайзен Банку Аваль" - зняти гроші з депозиту завчасно можна у випадку хвороби або смерті рідних.

Більш лояльним виявився "Укрексімбанк", в якому для дострокового зняття депозиту хворіти або вмирати необов'язково. Гроші видадуть, навіть якщо клієнту потрібно оплатити навчання або просто зробити велику покупку. Для цього в банк потрібно буде надати рахунок-фактуру і написати заяву. Надалі звітувати перед банками про витрату грошей не потрібно.

А от у випадку хвороби однієї тільки довідки з медичної установи недостатньо. Необхідно буде надати документ із вказівкою вартості лікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: