"Нафтогаз України" щомісяця витрачає 600-800 млн. дол.

Понеділок, 20 жовтня 2008, 10:09
 

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" щомісяця купує на міжбанківському валютному ринку 600-800 млн. дол. для розрахунків за імпортний природний газ s виконання зобов'язань за зовнішніми позиками.

Про це повідомив голова правління держхолдингу Олег Дубина, передає агентство "Інтерфакс Україна".

"У "Нафтогаза України" щоденний, щомісячний, щорічний платіж - це за імпортний газ. У середньому ми купуємо на місяць для цих цілей близько 600-800 млн. дол. в залежності від місяця", - сказав він в інтерв'ю українському виданню "Зеркало недели".

"У нас також є план обслуговування наших зовнішніх боргів, що були на момент приходу нової команди. На жаль, великих зовнішніх запозичень цього року залучити не вдалося", - додав Дубина, завіривши, що держхолдинг вчасно обслуговує свої зобов'язання.

Реклама:

За його словами, компанія має намір 2009 року погасити зовнішні борги сумою 750 млн. дол. "На цей час ми складаємо фінансовий план на наступний рік, тому можу сказати, що наступного року ми повинні будемо погасити близько 750 млн. дол.", - відзначив він.

При цьому Дубина додав, що поточного року НАК погасив кредит перед "Альфа-Банком" сумою 250 млн. дол.

Голова "Нафтогаз України" також завірив, що участь держхолдингу в придбанні валюти на міжбанку не провокує фінансову кризу в країні.

"Нас можна обвинувачувати тільки в тому, що покупками валюти за тими алгоритмами, за якими купуємо, ми не даємо заробляти спекулянтам. Ось у цьому нас й обвинувачують, нас за це ненавидить ця частина суспільства", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: