Комунальний транспорт у Києві витіснить приватних перевізників

Четвер, 4 вересня 2008, 10:17

2009 року комунальний транспорт у Києві остаточно витіснить приватних перевізників.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Деніс Басс заявив, що столична влада не несе відповідальності за підвищення цін на проїзд деякими приватними перевізниками.

Про це повідомила прес-служба КМДА, пише агентство "Інтерфакс Україна".

Басс нагадав, що влада столиці формує тарифи на проїзд тільки в комунальному транспорті, згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів. Приватні перевізники не погоджували нові тарифи на проїзд з міською владою.

Реклама:

Перший заступник голови КМДА відзначив, що "основний фактор, який впливає на ціноутворення в галузі перевезень, - вартість пального", додавши, що в період 2005-2008 років ціна на 1 літр бензину підвищилася майже вдвічі. В той же час тарифи на проїзд у комунальному транспорті залишилися стабільно низькими завдяки дотаціям міської влади.

За словами Басса, столичне керівництво робить все можливе, щоб відгородити киян від інфляції, зокрема, здійснює різні соціальні програми, виплати й компенсації.

При цьому він підкреслив, що цього року для Києва вже придбано 115 нових автобусів і 19 тролейбусів. До того ж підготовлено договір про поставку 80 автобусів з низьким рівнем підлоги. Усього 2008 року заплановано придбати 514 нових сучасних транспортних засобів.

"Наступного року ми плануємо повністю витиснути приватні маршрутки з міста", - підкреслив Басс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: