Донецькому аеропорту підкинули кілька млн з держбюджету

Вівторок, 30 вересня 2008, 15:34

Цього року Міжнародний аеропорт "Донецьк" одержить на будівництво 733 млн.грн. бюджетних коштів. На даний момент отримано 308,21 млн.грн., з яких освоєно 267,79 млн.грн, повiдомляє агенство Лігабізнесінформ

На даний момент в аеропорту тривають роботи з будівництва нової штучної злітно-посадочної смуги. Введення її в експлуатацію дозволить аеропорту приймати будь-які літаки, без обмежень їхньої максимальної маси.

Генеральним планом модернізації аеропорту передбачене будівництво нової злітно-посадочної смуги 4000х60м. Передбачено створення 60 місць стоянки повітряних судів. Також планується будівництво нового пасажирського термінала пропускною здатністю 1000 пас./година з відповідною інфраструктурою (закритий паркинг на 600 машиномісць і відкритий на 1200 машиномісць) і реконструкція існуючого термінала до пропускної здатності 600 пас./година. Зараз в аеропорту проводяться роботи з будівництва нової штучної злітно-посадочної смуги.

Донецька обласна рада керує Комунальним підприємством "Міжнародний аеропорт "Донецьк". Аеропорт має аеродром класу "В", штучну злітно-посадочну смугу розміром 2500х48м, асфальтобетонне покриття. Аеродром придатний до експлуатації повітряних судів типів Іл-76, Ту-154 з обмеженнями й класом нижче.

Реклама:

В аеропорту відкритий пункт пропуску через державний кордон для міжнародного повітряного сполучення. Існуючий стан аеродрому не дозволяє обслуговувати прогнозовані повітряні судна типу "В","В-747". Має аеровокзал пропускною здатністю 700 пас./година., у якому функціонує міжнародний сектор на 200 пас./година.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: