Парламентська криза коректує ситуацію на фондовому ринку

Середа, 3 вересня 2008, 14:06

У середу, 3 вересня, станом на 13:30, серед більшості компаній, за цінними паперами яких були здійснені угоди, зафіксоване зниження котирувань.

Коментуючи ситуацію на фондовим ринку України, начальник аналітичного відділу ТОВ "Український фондовий центр" Володимир Ланда висловив думку, що індекс ПФТС робить чергову спробу дістатися дна.

"Попередня спроба (на рівні 620-640 пунктів) не мала успіху. Втім, шанси на те, що мінімум буде досягнутий у третьому кварталі, досить великі. Ослаблення песимізму на глобальному ринку незабаром зможе знайти підтримку й у поліпшенні внутрішнього інформаційного поля", - відзначає експерт.

Результати ранкових торгів показують, що якщо ще з ранку ринок показував зростання по окремих емітентах, то після виступу Голови держави ринок різко почав знижуватися, повідомляє "FundMarket".

Реклама:

Нагадаємо, що Президент Віктор Ющенко заявив про готовність оголосити достроковий розпуск Верховної Ради й провести позачергові парламентські вибори, якщо нова коаліція не буде створена у визначений законодавством термін.

Обвалилися котирування на акції наступних емітентів: ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 11,70%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 6,32%) і АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 3,54%).

У плюсі поки вдалося втриматися тільки акціям ВАТ "Шахтоуправління "Покровське" (+ 0,51%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Донецький металургійний завод" - 2,1 млн. грн. Угода пройшла набагато вище спреда, що не дозволяє говорити про реальне збільшення попиту.

"FundMarket" вважає, що із зовнішнього новостного фону варто виділити два моменти: ціна на нафту продовжує знижуватися на фоні 11-місячного піку зростання американської валюти.

А долар, що дорожчає, знижує інвестиційну привабливість сировини, як способу хеджування від інфляційних ризиків.

Все це у короткостроковій перспективі може сприятливо відбитися на динаміці торгів на ПФТС. Але з огляду на новий виток парламентської кризи й зростаючі ризики, надій на позитивний розвиток ситуації поки не проглядається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: